Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål, eller er du nysgerrig for at vide mere, er du altid velkommen til at kontakte os - , så hører du fra os hurtigst muligt.

Hvordan vælger jeg den rigtige madras?
Valget af madras er individuelt. Vigtigt er det, at man som forældre ikke kan afprøve komforten i barnets madras. Som voksen har man en anden belastning på madrassen og ofte også en anden højde, hvilket betyder man aldrig får samme fornemmelse som barnet.
Små børn har en forholdsvis lav vægt og derfor behov for en forholdsvis blød madras for at sikre optimal komfort, alternativt en madras, som er af materiale, som støtter, hvor behovet er. Tjek altid de anbefalede vægtklasser på madrassen – aldersinddeling er ikke en retvisende faktor, da alder og vægt er forskellige for de enkelte børn.
Hvilken højde må min madras have?
Hvis du har en lav seng eller en seng med udtræksseng, så er der ingen begrænsninger på højden af din madras. Har du en sengehest på fronten af sengen, så anbefaler vi, at madrassen ikke er højere end 22cm. Hvis den er højere, vil du ikke få optimal beskyttelse af din sengehest.
På alle vore senge med stiger, dvs. halvhøjesenge, køjesenge og højsenge er den maksimale madrashøjde angivet med et mærke på stigen. Dette betyder, at madrassens højde ikke bør overstige 22cm. Vælger du en original Manis-h madras, er du sikker på, madrassen overholder dette og dermed også de europæiske sikkerhedsnormer for børnemøbler.
På babysengen er den maksimale madrashøjde angivet med et mærke i gavlen – her er det især vigtigt, at du er opmærksom, når du har bunden i øverste niveau. Husk, at regulere bunden, når dit barn begynder at sætte sig op. Den maksimale madrashøjde på babymadrassen er 12cm.
Er der zoner i madrasserne?
Vore madrasser er ikke zone inddelt, da vi ikke ved, hvor på madrassen barnet ligger. Vi har to forskellige madrasser – en med ergonomiske zoner, som sikrer en god fordeling af kroppens vægt. En med en temperatur regulerende skum, som sikrer støtte, præcis hvor madrassen belastes – og dermed ingen zoner.
Kan madrasbetrækket vaskes?
Alle madrasbetræk kan vaskes på 60º. Der anbefales ikke tørring i tumbler. Efter vask betrækkes madrassen og den rystes på plads, således skummet ligger korrekt i betrækket.
Kan tilbehøret af stof vaskes?
Der er vaskelabel i alle tekstiler. Forhæng og pudebetræk kan maskinvaskes på 40º og ingen tørretumbler. Sengelommer anbefales at rense, da bagbeklædningen ikke tåler vask. Alle madrasbetræk kan vaskes på 60º. Der anbefales ikke tørring i tumbler. Efter vask