• Fast lav fragt 99,-
  • Levering 1-4 hverdage for standardvarer
  • Høj service og kvalitet! 

Blog

B

Blog - Børnemøbler og meget mere...

Hvilken seng skal jeg vælge?

Hvilken børneseng skal jeg vælge?

Når baby bliver til barn og ikke længere kan være i vuggen eller babysengen, skal der vælges en børneseng, som passer helt perfekt til det lille store barn. Og ja, beklager – børnesenge kan være en jungle, og der er så mange muligheder og krav, man skal være opmærksom på, når der skal shoppes børnemøbler.

Vi har derfor lavet en skitse over muligheder og hvorfor det måske er den rette løsning til netop dig?

Sofaseng/børneseng med sengehest

En helt ”almindelig” børneseng med sengehest er den ideelle løsning for dig, hvor barnet lige er kommet ud af babysengen, og du derfor ønsker den ekstra sikkerhed og komfort til barnet, så både du og den lille kan sove trygt og godt. Vi anbefaler, at babyen hopper fra reden og videre i sin egen seng i alderen 2-3 år.

En halvhøj seng, også kaldet legesengen

En halvhøj seng kan for mange være den helt perfekte løsning, da man med netop den har så mange muligheder og kan dække flere behov – både for børn og voksne. Til barnet har man muligheden for at lave en hyggelig hule med smart afdæmpet lys under sengen for at skabe den helt rigtige stemning. Udover det kan man også få en rutsjebane eller klatrevæg på, og når barnet vokser, er der også mulighed for et udtræksskrivebord.

Nu troede du sikkert, vi havde glemt dig… Men bare rolig – en halvhøj seng er ikke kun en legeseng, men også en utrolig smart løsning, hvis pladsen er trang, og du ønsker ekstra plads til opbevaring. Det kan derfor være smart at bygge ”op” i stedet for ”ud”. Der er i dag utrolig mange løsninger med halvhøje senge i 1000 forskellige designs, men noget mange har til fælles er, at de har kommode og skabe, som passer til.

Højsengen – Når pladsen er trang eller barnet ønsker at sove højt

Inden vi overhovedet kommer i gang her, er vi nødt til at sige, at når man køber en højseng, skal man altid være opmærksom på kvaliteten og ikke prisen. Du skal altid sikre dig, at sengen er testet og godkendt, så du er sikret en tryg base til dit barn.

Når det kan krydses af, kan du trygt gå på udkig efter den perfekte højseng, for ligesom den halvhøje seng er højsengen også en utrolig smart løsning, da du her også har gode opbevaringsmuligheder i form af skab eller hylder under sengen. Du kan samtidig have plads til skriveplade eller bord, så barnet får sit helt personlige kontorhjørne på børneværelset.

Vi anbefaler ikke højsengen til børn under 6 år. 

Køjesengen – Når én pludselig bliver til to

Det kan jo altid ske, at guldklumpen får en lillebror eller lillesøster og hvor er det da bare dejligt. Men det kan jo også være, at værelserne ikke altid er til det, og her kommer køjesengen ind i billedet. Det er den optimale løsning, når behovene pludselig ændrer sig, og der er brug for to senge på værelset uden at det skal tage ekstra plads i form af to enkeltsenge. Når du køber en køjeseng, kan du med fordel være opmærksom på, om den kan deles og senere hen benyttes som to enkeltsenge. På den måde undgår du at skulle købe en ny, hvis det ekstra værelse pludselig står klart.

Så mange forskellige senge og endnu flere endnu, men vi håber dette indlæg kunne hjælpe dig lidt på vej i din søgen og ellers følg med på siden og få endnu flere gode tips ud i fremtiden.

 

_____________________________________

 

Babymøbler

Babymøbler, babysenge og puslekommoder – en hel ny verden

Når familien forøges med en baby er det en kæmpe omvæltning – heldigvis en smuk og fantastisk en af slagsen. Men med den lille ny følger også behovet for babymøbler, babysenge og puslebord- eller kommode. Og selvom tiden går stærkt, skal din lille guldklump have det bedste allerede fra første sekund. Du skal derfor aldrig gå på kompromis med de møbler, du vælger til din baby.

En tryg start i vugge

I begyndelsen har baby brug nærhed, tryghed og komfort. Vælg derfor fx en vugge, som samtidig kan bruges ved siden af din egen seng. På denne måde sikrer du både en tryg og sikker søvn for baby og dig selv. Vælg eventuelt en vugge, som siden kan bygges om, så fornøjelsen af dit nye møbel varer længere. Sørg altid for at tjekke, at vuggen opfylder de strenge krav, der er til babymøbler og husk, at pris og kvalitet hænger sammen. Vælg en producent, som fokuserer på sikkerhed og kvalitet, så både du og baby får en rolig søvn.

Fra vugge til tremmeseng

Når vuggen bliver for trang, er det tid til, at baby rykker i tremmeseng. Igen er det yderst vigtigt, at du sørger for, at producenten af den seng, du køber, har styr på de strenge krav, der er til babymøbler. Sørg for, at afstanden mellem tremmerne opfylder kravene og at den maling, der er anvendt på ingen måde kan være sundhedsskadelig for dit barn. Samtidig kan det være ideelt at vælge en seng, for tremmerne er integrerede og afrundede, så din søvn ikke bliver forstyrret af bekymringerne om, om baby kan rive en tremme løs eller slå sig på de skarpe kanter.

Gør bleskift til en leg

En baby er sød og intet mindre end fantastisk. Alligevel er det ingen hemmelighed, at man tilbringer meget tid ved puslepladsen. Det vigtigste, når du arrangerer dit pusleområde, er derfor, at det bare fungerer. Tænk derfor på at vælge en praktisk puslekommode med mulighed for opbevaring eller vælg blot en pusleplade, som du kan placere på en kommode og senere fjerne. Sørg igen for, at puslekommode er i ordentlig kvalitet, så du er sikret et sikkert og stabilt bleskift på din baby.

_____________________________________ 

Skrivebord

Mere end bare et skrivebord…

Glem ikke skrivebordet

Vi fokuserer ofte på at købe den helt rigtige seng til vores barn – og hvor er det også vigtigt! Men husker vi egentlig også de andre møbler på børneværelset?

Jo ældre barnet bliver, jo flere timer vil det tilbringe på sit værelse. Og måske ændrer barnets behov sig fra leg til fordybelse, kreativ udfoldelse og lektielæsning. Tænk derfor over, at ikke bare sengen, men også skrivebordet passer til barnet. Vælg et skrivebord med mulighed for opbevaring, så tingene på én og samme tid kan pakkes væk og alligevel være lige ved hånden.

Sørg for, at producenten af skrivebordet har fokus på og viden om barnets ergonomi, og at bordet er stabilt og i høj kvalitet. Overvej eventuelt også at vælge et skrivebord, som kan indstilles i højden, så det følger barnet (eller sågar den voksne) i mange år.

Skrivebord på trods af pladsmangel

Er pladsen på børneværelset trang, vil det i mange tilfælde være skrivebordet, der undlades – for seng og tøjskab skal der jo være plads til. I dag tilbydes dog mange smarte løsninger, fx i form af udtræksskriveborde eller skriveplader, som kan monteres under højsenge. Så hvis du alligevel vælger en smart højseng, bør du ikke undlade skrivebordet – skab i stedet et lille privat hjemmekontor til dit barn. Tænk også på at vælge et skrivebord, som enten indeholder opbevaringsmuligheder eller hvor der er mulighed for at montere enten kommode, skuffer eller hylder – igen en optimal udnyttelse af et børneværelse. 

_____________________________________